NY BOG FOR BØRN. DEN LYKKELIGE BAGER

DEN LYKKELIGE BAGER
Forlag BoD 2021
Forfatter og illustrator: Per Fjord.
ISBN. 978-87-4303-167-3
Paperback. 128 sider
vejledende pris 72 Kr.

DEN LYKKELIGE BAGER
Forlag BoD 2021
Forfatter og illustrator: Per Fjord.
ISBN. 978-87-4303-167-3
Paperback. 128 sider
vejledende pris 72 Kr.

DEN LYKKERLIGE BAGER bor med sin datter Søde Rosin i en lille by. Det er en dejlig by med herlige mennesker, musik, sang og dans. en dag rammer en hæslig sygdom byen. Folk bliver i forfærdelig dårligt humør. Heldigvis har bageren noget der virker mod sygdommen. I en gammel bog fra det danseglade Brasilien findes de magiske opskrifter. I byen bor også en pille-fabrikant. Han hedder Doktor Hjælpeløs. Han er ude efter de magiske opskrifter, og han får hjælp fra byens tre venligtsindede tyveknægte. De vil til USA, men mangler lige penge til billetten. Midt i det hele skal den sure prinsesse på besøg i byen. Byens musikskoledirektør Dacapo og hans datter Frk. Quickstep øver sig dag og nat til den store fest. Det bliver en dag, man aldrig vil glemme, hvor sød musik og nye venskaber opstår fra det totale kaos. Bogen er illustreret med tegninger.

Den nye børnebog er altså omsider udkommet. Det har været en lang tilblivelse. Oprindelig startede historien med en skoleklasse for mere en 20 år siden på Tjørnegårdskolen i Roskilde. Jeg var lærer for klassen, og vi skulle spille teater. Det blev til den første "LYKKELIGE BAGER". Et teaterstykke med indlagte sange. Jeg skrev teksterne og noget musik som var meget enkelt og replikerne til historien, der ligeledes var ret kortfattede. Det var en af eleverne fra klassen, der fandt på titlen til vores syngespil. Det blev en pæn succes på skolen og i forældregruppen og ikke mindst for klassens sociale liv .

Sidenhen tænkte jeg, at "bagerteksten" kunne udbygges og blive til en bog, og det er så nu, det er sket. Historien er blevet tilført flere personer og flere eventyrlige ingredienser og handlingsplaner og et par dråber opbyggelig lommefilosofi.

Jeg er tilfreds med resultatet. Jeg er glad for at bogen blev til noget. Den er som så meget andet af det kreative, jeg har lavet i mit liv en milepæl. En charmerende lille historie, der handler om betydningsfulde ting. Og faktisk er den også pludselig temmelig aktuel med sin "underlige" sygdom der ødelægger menneskers livsglæde og klarsyn. 

Bogen er beregnet til oplæsning for børn i de mindste skoleklasser. 

Kan købes via hjemmesiden her. Se under kontakt.Eller hos boghandlerne og net-boghandlerne.

Del siden