GENUDGIVELSE AF CD OG HELT NY BOG. UDKOMMER 20. AUGUST 2021

GENOPSTANDELSE

Per Fjords musikalbum UDENFOR BILLEDET GENOPSTÅR nu i ny indpakning. Pladeselskabet Go Danisk Folk Music blev spurgt om de kunne tænke sig at relancere Per Fjords og Svend-Erik Pedersens fine sange fra 1993. Og svaret var ja. CD-en fortjener at komme frem i lyset igen.

I sin tid blev albummet produceret og arrangeret af roskildemusikeren Martin Gerup, der spillede trommer i Per Fjord Band sammen med Svend-Erik Pedersen på guitar og John Strange på bas. En perlerække af Martins musikervenner fra København bakkede op sammen med lokale kræfter som Anders Roland, Erik Grip, Lars Rasmussen, Erling Lund-Jensen mf. Per Fjord og Svend-Erik Pedersen havde skrevet teksterne og musikken. Udgivelsen blev en realitet takket være en kassekredit på 30.000 i Roskilde Bank (før krakket) og et arbejdslegat fra DJBFA. Det lokale HANKAT-Production stod for udgivelsen, og indspilningerne fandt sted over få dage i EL-sound Studio i Valby.

Albummet fik en overordentlig flot modtagelse i pressen. Dagbladet Information skrev bla. "Det er en overraskelse at stifte bekendtskab med den oversete og i dansk folkrock så godt som ubeskrevne blad ved navn Per Fjord. Med sit tredje album UDENFOR BILLEDET står han frem med en række samfundskritiske bidske og poetisk billedrige sange, der fortolker og gennemlyser kærligheds- og hverdagslivets skyggeside med visionær opfindsomhed... han håndhæver en sanselig og sjælelig livstro med blus på kærligheden... Han brændemærker sit talent med klar personlighed."

Fyns Stiftstiden skrev en anmeldelse over fem spalter, der roste albummet til skyerne. "Cd-en er voldsomt vedkommende... iørefaldende melodier og sikker musikalitet... den begavede, moderne sangkunst... en dansk plade hvor tekstmaterialet kan tåle fortolkning... den fortjener et stort publikum. For den er fremragende"

Nu genudgives albummet så publikum kan få mulighed for at høre de ti sange i frisk aftapning og hermed konstatere, at gammel vin på nye flasker kan være en overraskende god oplevelse. I forbindelse med genudgivelsen har Per Fjord skrevet bogen EFTERKLANG, der med udgangspunkt i sangene fortæller i mere eller mindre fiktiv form om de mange temaer, der kan findes i cd-ens sange. Både musikalbum og bog kan købes hos GO Danish Folk Music. Fysisk CD og streaming.

Flere oplysninger under punktet MUSIK på denne hjemmeside. Bl.a. oplysninger om de mange dygtige musikere. Faktisk over 30 forskellige sangere og musikere. 

Bogen er på 124 sider. Forlag: BoD. Illustrationer af forfatteren. Kan købes hos boghandleren og hos de fleste NETBOGHANDER, samt hos www.Go´danish Folk Music

Bogen er på 124 sider. Forlag: BoD. Illustrationer af forfatteren. Kan købes hos boghandleren og hos de fleste NETBOGHANDER, samt hos www.Go´danish Folk Music

Del siden