DET NYE MUSIKALBUM FRA PER FJORD. TANKER OG BEMÆRKNINGERER

"En stærk og vedkommende skive, hvor tab og selvbedrag løftes op i et forklarende skær, så man virkelig fornemmer at livet koster...nærværende og klart er udtrykket...Per Fjord hører til blandt de bedste danske troubadurer, der kan skære en sang og synge med hjertet og bære smerten frem, så man nærker det". Neal Ashley Conrad. Forfatter, foredragsholder, magister i litteratur, anmelder m.m.

Ovenstående ord er god feetback. Ikke mindst i en verden, hvor der sjældent er meget feetback at hente. Ofte tænker man, og måske med rette, at det værk man har udgivet er simpelthen noget bras og ingen eller lidt respons betyder, at mennesker af ren og skær medlidenhed tier stille. Men lad det nu være. I min roman HANK har jeg vist rigeligt kommenteret det sammensnerpede danske "kunstmiljø" på godt og ondt. Lige nu er det største problem Covid19, der bremser al naturlig kontakt til publikum, og dermed den bedste og klareste respons, man kan få.

 Det nye musikalbum er blevet karakteriseret som smukt, sørgmodigt og sjovt, af en af mine venner. Sådan opfatter jeg det også selv. Der er en del galgenhumor fra en gammel mand, der ser venner og familie falde fra. Der er revyagtige tekster, falmede kærlighedssange og så er der sangen. "Gå bare roligt", hvor jeg vedkender mig inspirationen fra den walisiske forfatter Dylan Thomas og hans berømte digt: "Do not go gentle into that good night." Men min sangtekst er en sangtekst -  ikke et digt og derfor af flere grunde noget mere enkel i udtrykket. Men min tekst handler om det sammen, blot set fra en anden vinkel. Dylan Thomas skriver bl.a. "Rage, rage against the dying of the light". (ras og kæmp imod det døende lys). 

Jeg siger ikke, at man skal undlade at bekæmpe døden. Jeg siger bare, fordi det er det uafvendelige punktum at vi skal dø: -  "Gå bare roligt ind i den gode nat", siger jeg. Jeg siger også, som så mange før mig, at alt for ofte fylder vi livet med livsløgne, jordisk gods og overfladiske kontakter. 

Dylan Thomas gjorde hvad han kunne for selv at dø i en ung alder. 39 år gammel af akkut levercoma under en oplæsningsrejse i USA. 

RUSTEN KÆRLIGHED er ikke et sorgens testamente. Albummet er fuldstændig klart i spyttet. Prøv med rusten kærlighed. 

Den originale tekst til det engelske digt kan findes på nettet eller i bogen "Collected poems" side116.

Min sang kan aflyttes på CD-en, som altså kan købes. f.eks. www.exlibris.dk 

eller: www.perfjordogkunsten.simplesite.com. og evt. kontakt via denne hjemmeside.

Del siden