En samling digte som ikke tidligere har været udgivet i bogform. Tekster fra 1968 til 2018. Ekspressive og pågående, politiske, satiriske.
Bogen indeholder også nye sangtekster, hvoraf nogle er udkommet på musikalbummet RUSTEN KÆRLIGHED 2020. Bogen er illustreret med grafik fra hele perioden.
Forlaget Attika
88 sider
isbn. nr.978-87-7528-9240

Efterklang


Ti fortællinger med udgangspunkt i  musikalbummet UDENFOR BILLEDET som forfatteren, billedkunstneren sangskriveren Per Fjord udgav i 1993 sammen med komponist og spillemand Svend-Erik Pedersen.

IND I BILLEDET

NYHED. En lille bog om min billedkunst gennem de seneste 15-20 år. 46 farveillustrationer og en masse grafik. Alt sammen bundet sammen af lidt tekst. Dels selvbiografiske tilbageblik, dels tanker om maleri, kunst, kultur og samfund.
ISBN: 9788771886436
Forlag: BoD
Forfatter: Per Fjord
Antal sider: 72
Kan købes hos boghandlerne og via denne hjemmeside.
Udkommet 10-11 2016
Omslagsbillede: Per Fjord

SPILLEMANDSBOGEN

NYHED: 44 af Svend-Erik Pedersens folkemusikalske kompositioner fra de sidste 45 år. Bogen er illustreret med 38 originale træsnit og linoleumssnit af Per Fjord.
Webtidsskriftet Rootszone skrev bl.a." Bogen er fint illustreret med Per Fjords motivrelevante træ-og linoleumssnit".(Nils Thorlund)
ISBN:
Forlag: ATTIKA
Ophavsmænd: Svend-Erik Pedersen og Per Fjord
Antal sider: 88
Kan købes hos boghandlerne og via denne hjemmeside.
Udkommet: 4-11 2016
Omslagsbillede: Per Fjord

HANK. En gavtyveroman

Roman fra januar måned 2016. En satirisk spændingsroman om musiker, sanger og sangskriver: Hank William Jensen, der har hang til tårevædet Country & Western musik, kvinder, flasker og fest i gaden. Han er på evig flugt fra den almindelige, borgerlige ansvarlighed. Besat af tanken om at skrive sangen, der er den fuldendte banalitet. Han smides for Gud ved hvilken gang på gaden af en skuffet og hysterisk kæreste. Han finder et lig hos en arabisk brugtvognsforhandler. En forsvunden datter dukker op i nattens mørke. Pludselig er det hele et uigennemskueligt virvar af misforståelser, løgn, vold og idioti...

På websiden EMPEY stod bla: "Jeg må bøje mig i støvet for Per Fjords roman HANK - en gavtyveroman. Den er altså veldrejet og meget underholdende...En meget anbefalingsværdig læseoplevelse".

ISBN: 9788775288694
Forlag: Attika 2o16
Forfatter: Per Fjord
Antal sider 330
Omslagsbillede: Per Fjord
Kan købes hos boghandlerne eller via denne hjemmeside.

BLUESSANGER

Digte og sange fra 2014. En samling mundrette tekster med afsæt i den amerikanske bluesmusik. Omkring et dusin af sangene er indspillet på en CD af samme navn. I et af bogens digte skriver forfatteren: " At enfoldige hjerter har også ret til at røres ved af skabelsens livgivende varme"...Bemærkningen er ment som et opråb og et forsvar for den antielitære kunst.

"Bluesteksten handler i det store hele om kærlighed, og om al den sorg, pine, længsel, glæde og liderlighed der findes i verden forklædt som kærlighed. Bluesmusikken er en følelse. Muligvis en transformation af århundreders undertrykkelse af de sorte amerikanere. Af en eller anden grund er min sjæl knyttet til disse mennesker og deres musik." (Fra bogens efterord)
ISBN. 9788775288359
Sideantal. 84
Illustreret med originale træsnit af forfatteren.
Forlag. ATTIKA
Omslagsbillede: Per Fjord
Kan købes hos boghandlerne og via denne hjemmeside.

UDVALGTE FIRKANTER

Novellesamling fra 2011. Bogen indeholder 12 fortællinger , der beskriver en mangfoldighed af spøjse originaler fra mere eller mindre velkendte miljøer på land og i by. Nutid og fortid.
Satire, humor og eventyr.
København biblioteker skrev bl.a. " Er hverdagshistorier kedelige? I hvert fald ikke de historier der indgår i Per Fjords nye bog "Udvalgte firkanter". -"Det er skarp sansede fortællinger med udgangspunkt i et (udkants) område på Sjælland. Personerne der skildres står i den grad lyslevende for læserne... En uimodståelig underspillet humor er også et gennemgående træk i flere af fortælling- erne ...Helt enkelt - der er intet at betænke sig på: Læs den og husk den, hvis du skulle komme i bekneb for en bog velegnet til oplæsning."
ISBN: 9788775287949
Sideantal: 142
Forlag: ATTIKA.
Omslagsbillede: Per Fjord
Kan købes hos boghandlerne eller via denne hjemmeside.

EN FLÆNGE I TIDEN

Digtsamling og CD.
Bogen indeholder 40 digte, hvoraf 13 er sat i musik og indspillet på vedlagte CD
Alle bogens tekster knytter sig til bestemte steder i verden, hvor forfatteren har opholdt sig i længere eller kortere perioder af sit liv. Sorø, Berlin, Roskilde, Lofoten, Thorshavn, Asserbo, Inari Finland, Jyllinge, Koroni Grækenland, Santiago de Chile, Tyrkiet mv.

Digtsamlingen er en rejse over tid. Bogen tekstunivers strækker sig fra barndomsliv til voksenliv, men langs med de almindelige kronologiske, tidslinjer åbnes en række indsigter og udsigter, der er aldeles ukronologiske. En flænge i tiden, hvor sprog og virkelighed mødes.

Den vedlagte CD indeholder anderledes musikalske genrer end tidligere udgivelser fra Per Fjord. Rytmiske digte oplæst eller sunget til skrammelmusik, svingende bluesnumre og luftige lydkulisser. Medvirkende musikere: Per fjord, Kim Larsen, Tom Larsen, Dan Larsen og Jan Irhøj.
ISBN: 9788775287383
Antal sider: 83
Forlag ATTIKA. 2009
Omslagsbillede: Per Fjord
Bogen kan købes hos boghandlerne og via denne hjemmeside.
CD-en kan også købes separat via denne hjemmeside.

GRÅZONER

Novellesamling fra 2007.
Bogen indeholder 13 satiriske og humoristiske fortællinger fra et mere eller mindre velkendt provinsmiljø. Nutid eller lidt tilbage i 50-erne og 60-erne.
Bogen fik vældig gode anmeldelser i en række danske provinsdagblade. En af teksterne blev læst op i DR på P4. (Hundemorderen) og bogen er ofte anvendt ved højtlæsningsarrangementer når der skal "alvorlig sjov" på menuen.

ISBN: 9788775286669
Antal sider: 124
Forlag: ATTIKA
Omslagsbillede: Per Fjord

Del siden